;

Vision 10 N3D

Heel Nederland binnen handbereik

N3D downloads

N3D is een product van Kavel 10 en staat voor Nederland in 3D. Vanuit gevlogen luchtfoto’s is een fotorealistisch 3D-model van Nederland gemaakt. Dit model biedt een nauwkeurige weergave van de buitenomgeving, waardoor het mogelijk is om projecten of objecten te visualiseren en te presenteren. Doordat deze 3D-modellen worden geleverd als fysieke bestanden, kunnen ze eenvoudig worden geïmporteerd in diverse programma’s zoals Sketchup, Archicad, Blender en de Vision 10 viewer.

N3D downloads biedt de mogelijkheid om een 3D-omgeving van uw projectlocatie te verkrijgen. U kunt één of meerdere tegels van 250 x 250 meter selecteren en een aanvraag indienen voor dit gebied. Nadat u een prijs heeft ontvangen voor de geselecteerde tegels van 250 x 250 meter en akkoord bent gegaan met de prijs, zullen wij de data verwerken.

Wij streven ernaar om de bestanden binnen 24 uur te leveren op het e-mailadres dat bij ons bekend is. De data kan in de volgende bestandsformaten worden geleverd: OBJ/FBX/SLPK/3Dtiles Cesium.

Daarnaast ontvangt u de gevraagde gebieden in onze online data viewer waarmee u 3D-modellen kunt uploaden en de omgeving kunt delen met projectbetrokkenen.

Hoe werkt het?

Bestel hier uw 3D bestanden

Datalagen

Binnen het Vision 10 Nationaal Data Portaal worden verschillende hoge resolutie datalagen beschikbaar gesteld. De datalagen die beschikbaar zijn binnen de omgeving zijn van het hele Nederlandse grondgebied:

  • Hoog resolutie orthofoto`s (Verticaal op het aardoppervlak)
  • Hoog resolutie obliekbeelden (onder 45 graden op het aardoppervlak)
  • PDOK-kaartlagen
  • Kadastrale gegevens

De verschillende kaartlagen en gegevens worden binnen de viewer gecombineerd weergegeven en zijn gezamenlijk te raadplegen.

Mist u een veel gebruikte kaartlaag? Neem contact met ons op over de mogelijkheden van het toevoegen van deze datalaag aan het portaal.

Meer weergeven

Meetfuncties

De online viewer stelt je in staat om snel en nauwkeurig metingen uit te voeren op de gewenste objecten. Onze beelden zijn allemaal metrisch gecorrigeerd en ingepast in het lokale coördinatenstelsel. Met de meetfunctie kan je hoogtes, oppervlaktes en lengtes meten in het aanwezige beeldmateriaal. De meetgegevens kunnen worden geëxporteerd en gevisualiseerd in .pdf exports. Hiermee kun je de klant de metingen presenteren op een laagdrempelige manier.

Meer weergeven

Uitbreidingen

Het NDP is uit te breiden met een 3D module. Met deze module beschik je over 3D informatie van heel Nederland óf projectmatig. Hierbij kun je ontwerptekeningen in 3D toevoegen en is het ook mogelijk een gepersonaliseerde objectenbibliotheek aan te maken. Hierin kunnen machines, ketenparken en andere objecten worden geïmporteerd in de omgeving. Op deze manier worden voortgang, kansen en risico’s inzichtelijk.

Meer weergeven